| Bevlogen, innovatief & inspirerend! En grappig.. | Het is goed brainstormen met Els! Creatieve duizendpoot. | Els is een (h)eerlijk positief en creatief denkend mens!| Creatief en vol inspiratie: opgewekt, lief en prettig gestoord.| Met Els’ haar energieke karakter weet ze veel collega’s te enthousiasmeren.|

Tot een aantal jaar geleden wist ik niet wat mijn passie was. Per toeval kreeg ik tien jaar geleden een baan in het hoger onderwijs. Een super dynamische en inspirerende omgeving. Ik kreeg daar de taak ‘voorlichtingen’ naast mijn administratieve werk. Al gauw besefte ik dat ik het organiseren en coördineren van de voorlichtingsactiviteiten het allerleukste deel van mijn functie was. Dat smaakte naar meer! Ik besloot om náást mijn baan weer de schoolbanken in te gaan om mijn hbo diploma te halen en natuurlijk werd het ‘Communicatie’.

Tijdens mijn deeltijd opleiding kreeg ik een nieuwe functie als communicatieadviseur binnen dezelfde onderwijsinstelling. Hier begon het pas echt te bruisen. Er waren geen grote communicatiebudgetten beschikbaar dus had ik mijn creativiteit nodig om originele ideeën te bedenken om de doelgroep te bereiken.

Voortgezet onderwijs

Begin 2016 maakte ik de overstap naar het voortgezet onderwijs. Dezelfde dynamische omgeving maar een andere (jongere) doelgroep. De wereld van tieners gaat namelijk nóg sneller dan die van twintigers en het is dus zaak om vernieuwend en innovatief te zijn en blijven.  Dit is ook de plek waar ik mijn passie écht gevonden heb.

Elke dag geniet ik met volle teugen van mijn geweldige baan. Ik wil deze energie graag delen met anderen. Anderen inspireren én op weg helpen zodat ze in hun eigen kracht staan. Ik zie om me heen dat sommige mensen behoefte hebben aan net dat ene duwtje in de rug. En.. hoe tof is het om dit vanuit je eigen bedrijf te doen?

Mediawijsheid en bewustwording rondom online gedrag

Naast communicatiemedewerker ben ik ook anti-pestcoördinator en zie ik ook wat de negatieve kanten van social media zijn. Het is daarom zeer belangrijk dat je je als ouder, medewerker of als jongere bewust bent van ook deze aspecten van de online wereld. Daarom ben ik actief bezig met het mediawijs maken van deze doelgroepen.

Bloggen en fotografie

Voor Noscura schrijf ik elke maand een blog over social media in het onderwijs. Daarnaast is fotografie een grote hobby van me. Dit kan ook haast niet anders bij het maken van content. 🙂

Moeder

Boven dit alles ben ik trotse moeder van Daantje (2013) en geniet ik met volle teugen van haar ontwikkelingen en belevenissen. Met haar is elke dag een avontuur! En dan nog een klein geheimpje ik ben helemaal gek op GIFs, gekke gezichtsfilters op SnapChat en ‘foute’ Nederlandse hiphop. 

Els van Barneveld |
els@fiederels.nl
06 40 37 07 64