Coach statuut

Ik vind het hartstikke gaaf dat ik jou mag helpen om een verschil te maken in je leven! Als jij kiest om met mij aan de slag te gaan (als cliënt of opdrachtgever) dan zijn er wel een aantal waarden die belangrijk voor mij zijn.

Respect:
Tijdens mijn gesprekken is wederzijds respect een voorwaarde. Geen mens is hetzelfde en ook wij zullen in bepaalde dingen verschillen van elkaar. Ik zal je ten alle tijden in je waarde laten en zonder oordeel en met een open blik naar je luisteren. Ik ga er vanuit dat ik dat ook van jou terug krijg. Respect vind ik ook het  nakomen van afspraken en de manier van communiceren buiten de sessies. Met cliënten heb ik de voorkeur om te communiceren via mail.

Humor:
Tijdens gesprekken met jou vind ik het ook belangrijk dat we af en toe kunnen lachen. Zodat de sessies niet alleen maar serieus zijn.

Motivatie:
Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen proces waarin ik slechts een hulpmiddel ben. Dat betekent dat jij zelf het werk verricht en aan de slag gaat, alleen als jij intrinsiek gemotiveerd bent om te groeien zul je je doelen kunnen bereiken. Ik wens je toe dat jij tijdens het traject kritisch naar jezelf en je keuzes blijft kijken.

Transparantie:
Door open en eerlijk met elkaar te communiceren zorgen we beiden voor een veilige sfeer. We maken duidelijke afspraken met elkaar over de momenten en de vergoeding van mijn begeleiding. Ook zal ik, in het geval van jongeren onder de 16 jaar, duidelijk met je overleggen wanneer ik contact met jouw ouders dien op te nemen. Als ik merk tijdens onze gesprekken dat andere begeleiding beter voor jou zou zijn dan zal ik daar transparant over zijn en je eventueel helpen met het zoeken van passende hulp.

Vertrouwen:
Alles wat jij aan mij vertelt behandel ik in vertrouwen. Dat betekent dat ik geen persoonlijke gegevens of verhalen deel met derden. Wat wij bespreken blijft tussen ons, mits er een wettelijke meldplicht is – dan zal ik dit uiteraard eerst met jou bespreken alvorens te handelen.