WIE IK BEN

Een klein beetje geschiedenis


Na een plotselinge scheiding met mijn toenmalige man in 2009 ben ik een maand gaan rondreizen in India en Nepal. Daar kwam ik erachter dat ik meer uit het leven kon halen. Ik besloot daarom om náást mijn baan weer de schoolbanken in te gaan om mijn hbo diploma te halen en het werd ‘Communicatie’.

Tijdens mijn deeltijd opleiding kreeg ik een nieuwe functie als communicatieadviseur binnen dezelfde onderwijsinstelling. Hier begon het pas echt te bruisen. Er waren geen grote communicatiebudgetten beschikbaar dus had ik mijn creativiteit nodig om originele ideeën te bedenken om de doelgroep te bereiken.

Ik maakte een tweede reis door India en daarna ontmoette de vader van mijn dochter.

.


Liefde voor de doelgroep jongeren

Begin 2016 maakte ik de overstap naar het voortgezet onderwijs. Dezelfde dynamische omgeving maar een andere (jongere) doelgroep. De wereld van tieners gaat namelijk nóg sneller dan die van twintigers en daarom is het dus zaak om vernieuwend en innovatief te zijn en blijven.  Dit is ook de plek waar ik mijn passie écht gevonden heb.

Elke dag geniet ik met volle teugen van mijn geweldige baan. Ik wil deze energie graag delen met anderen. Anderen inspireren én op weg helpen zodat ze in hun eigen kracht staan. Ik zie om me heen dat sommige mensen behoefte hebben aan net dat ene duwtje in de rug. En.. hoe bijzonder is het om dit vanuit je eigen bedrijf te doen? Toen mijn dochter naar de basisschool ging schreef ik me in als ZZP’ er.

Inmiddels liep ook de relatie met de vader van mijn dochter op de klippen en begon ik weer opnieuw met het opbouwen van een ‘nieuw’ leven als co-ouder in een nieuw (t)huis.

Inschrijven KVK

Mediawijsheid en bewustwording rondom online gedrag

Naast communicatiemedewerker ben ik ook anti-pestcoördinator en zie ik ook wat de negatieve kanten van social media zijn. Het is daarom zeer belangrijk dat je je als ouder, medewerker of als jongere bewust bent van ook deze aspecten van de online wereld. Daarom ben ik actief bezig met het mediawijs maken van deze doelgroepen.

Jongerencoach

Tijdens de lockdown in 2020 heb ik persoonlijk een zwaar jaar gehad. Ik stoeide met mezelf, met mijn betekenis op deze wereld, met de doelen die ik nog wel of niet had. Omdat ik zo ontzettend blij wordt van jongeren, hun belevingswereld en hun kwetsbaarheid in (soms) een hard stoere schil heb ik de opleiding tot jongerencoach gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik ook weer ontzettend veel van mezelf mogen leren. Ook ontmoette ik mijn huidige liefde. Een man die mij weer een hele andere kant van het leven laat zien.

Overige werkzaamheden

Spreker voor Bureau Jeugd en Media 

Voor Bureau Jeugd en Media werk ik ZZP als spreker op ouderavonden van middelbare scholen om te vertellen over het online gedrag van jongeren en hoe ouders in de opvoeding hiermee om kunnen gaan. Ook kun je me weleens voor de klas vinden om tijdens een gastles met de leerlingen te praten over hun gedrag en de gedragingen van anderen op social media. 

Hardverzachters.nl

In mijn werk ben ik voornamelijk bezig met het (online) gedrag van jongeren. Ik geloof dat ouders en volwassenen een voorbeeldfunctie te bekleden hebben, helaas komt daar online soms niet veel van terecht. Om mensen te helpen wat ‘ zachter’  te worden online schrijf ik belangeloos blogs voor het project Hardverzachters.  Deze zijn hier te vinden. 

Moeder

Boven dit alles ben ik trotse moeder van Daantje (2013) en geniet ik met volle teugen van haar ontwikkelingen en belevenissen. Met haar is elke dag een avontuur!

Eigen ervaring

Ik heb zelf ook ervaring met gecoacht worden, op moeilijke ‘crossroads’ in het leven hebben gesprekken met anderen mij veel inzichten gegeven. Mede door hen is het gelukt om te groeien en mijn leven op orde te krijgen en te houden. Iedereen komt momenten in het leven tegen waarin je even wat hulp van een ander kunt gebruiken.

https://youtu.be/qYHL8x5UX4A

Als echte Justin Bieber fan wordt ik dan ook altijd enorm geraakt door de lyrics van onderstaand nummer. Het leven is het waard om te leven!

“Ended up on a crossroad
Try to figure out which way to go
It’s like you’re stuck on a treadmill
Running in the same place
You got your hazard lights on now
Hoping that somebody would slow down
Praying for a miracle
Who’ll show you grace?”

Dit alles heeft me gemaakt tot de vrouw die ik vandaag de dag ben. Inmiddels heb ik letterlijk de troep uit het verleden opgeruimd en heb ik een mooie praktijkruimte aan huis kunnen creëren.

Ik hoop je snel te ontmoeten en ben benieuwd naar jouw verhaal!