Over mij

In het kort

Hoe werd ik (jongeren)coach? Tot een aantal jaar geleden wist ik niet wat mijn passie was. Door de ervaringen die ik in mijn leven op mijn pad kreeg heb ik mezelf steeds beter leren kennen en heeft het me op het punt gebracht waar ik vandaag de dag sta.

Els coach

Sinds 6 jaar ben ik met ontzettend veel plezier werkzaam bij een grote middelbare school in Utrecht. Een snelle dynamische wereld waarin (online) veranderingen elkaar snel opvolgen. Als anti-pestcoördinator en mediawijsheidcoach zie ik wat jongeren zoal meemaken in hun dagelijkse leven. En dat is niet altijd even makkelijk. Door gesprekken merk ik dat ingewikkelde situaties ontrafelt kunnen worden en het leven wat makkelijker kan maken.

In 2022 heb ik besloten de opleiding tot Jongerencoach en Stresscounselor te gaan doen zodat ik een klein steentje kan bijdragen aan het welzijn van jongeren en volwassenen die (even) niet zo lekker in hun vel zitten. Dit doe ik op school en ook vanuit mijn ruimte aan huis in IJsselstein.

Ik heb zelf ook ervaring met gecoacht worden, op moeilijke ‘crossroads’ in het leven hebben gesprekken met anderen mij veel inzichten gegeven. Mede door hen is het gelukt om te groeien en mijn leven op orde te krijgen en te houden. Iedereen komt momenten in het leven tegen waarin je even wat hulp van een ander kunt gebruiken.

Als echte Justin Bieber fan wordt ik dan ook altijd enorm geraakt door de lyrics van onderstaand nummer. Het leven is het waard om te leven!

“Ended up on a crossroad
Try to figure out which way to go
It’s like you’re stuck on a treadmill
Running in the same place
You got your hazard lights on now
Hoping that somebody would slow down
Praying for a miracle
Who’ll show you grace?”

https://youtu.be/qYHL8x5UX4A