Strippenkaart voor werkgevers


Zuinig op personeel

Er gaat bijna geen dag voorbij of je leest in het nieuws over de mentale uitdagingen waar jongeren mee te maken kunnen hebben.

Dit kan ook gevolgen hebben voor het werk (bijbaan) van deze jongere. Want als je niet lekker in je vel zit neem je dit ook mee naar je werk. Als werkgever merk je dit bijvoorbeeld aan de inzetbaarheid, het werkplezier, de focus, de sfeer binnen het team of de motivatie tijdens de werkuren. Soms heeft dit zelfs invloed op het rondkrijgen van je rooster. En dat terwijl deze jongeren juist ontzettend waardevol en soms zelfs bijna onmisbaar zijn voor jouw bedrijf. Vooral met de huidige personeelstekorten zijn bedrijven zuinig op hun personeel. 

“It does not matter who is in your team, what matters is who they will become because of you.” 

– Sunday Adelaja, pastor
Tussen wal en schip

Soms zijn de problemen van de jongeren niet ‘erg’ genoeg om er bijvoorbeeld mee naar de huisarts te gaan, het kan ook zijn dat ouders de middelen niet hebben om hulp in te schakelen of het inzicht niet hebben om professionele hulp te zoeken. Met als gevolg dat deze jongere dan een beetje tussen wal en schip valt. Een jongerencoach is de uitgelezen persoon die in zo’n geval kan helpen. 

Binnen het bedrijf is er niet altijd tijd of expertise om de juiste aandacht te geven aan de jongere die even niet lekker in zijn/ haar vel zit. Terwijl je dit misschien wel graag zou willen.

Luisterend oor

Uit ervaring weet ik dat het bieden van een (onafhankelijk) luisterend oor een groot en belangrijk verschil kan maken in het leven van de jongere. Hoe mooi zou het zijn als wij daarin de handen ineen kunnen slaan?

Hoe werkt het?
 1.  Jij neemt als bedrijf een strippenkaart bij mij af.
 2.  De jongere die volgens jou een steuntje in de rug, een luisterend oor of coaching kan gebruiken verwijs jij naar mij door*.
 3.  De jongere krijgt de mogelijkheid om minimaal twee of drie coachgesprekken** met mij te voeren.
 4.  Deze gesprekken worden van jouw strippenkaart tegoed afgehaald, de jongere hoeft hiervoor zelf niet te betalen***.
 5.  Mochten er meer gesprekken nodig zijn kan de jongere uiteraard zelf beslissen verder te gaan in een traject met mij of een andere hulpverlener indien nodig.

  * Jongeren jonger dan 16 jaar hebben toestemming van de ouders nodig.
  *** Uiteraard is er voor jou ook een mogelijkheid om een eigen bijdrage van de jongere te vragen om zo jouw kosten per sessie te verlagen.

WIN:WIN

De voordelen voor jou en de jongere:

Het is een kleine investering die van jou als werkgever gevraagd wordt. Maar wat levert dat op?

 • Goed werkgeverschap
 • De jongere voelt zich gewaardeerd en gezien
 • Zelfvertrouwen boost: door de gesprekken wordt zelfkennis van de jongere vergroot
 • Terugdringen verzuim en vergroten betrokkenheid

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact met mij op om een – op maat gemaakt –  plan te maken.

**De inhoud van de gesprekken kan vanwege privacy van de jongere niet met de werkgever gedeeld worden.